Anasayfa / Eğitim / Otodidakt Nedir? Benzer Özellikleri

Otodidakt Nedir? Benzer Özellikleri

İnsanın öğrenmeye ulaşması için birisi tarafından yönetilmesi veya kendisine öğretmesi gibi imkanları kullanması gerekir. Eğer birisi tarafından eğitilerek bir şeyi öğrenme başarısına ulaşıyorsa, kişi didaktik eğitim yöntemini tercih etmiştir. Kendi kendine öğretmen yeteneğine sahipse ve kendi kendinin öğretmeni olmayı başarıyorsa otodidakt eğitim sistemini benimsemiştir denilebilir. 

Latince’de Auto kelimesi kendi anlamına gelmek ile birlikte didaktikos kelimesi ise öğretim anlamına gelmektedir. Bu iki kelimenin birleştirilmesi ile birlikte ortaya çıkan otodidakt ise derinlemesine düşünerek ve hazmederek odaklı bir şekilde öğrenmeyi ifade eder. Yani bu eğitim sisteminde kişi, herhangi bir okula ve herhangi bir kişiye bağımlı olmadan kendi düşünceleri, araştırmaları ve çalışmaları sayesinde öğrenme yeteneğine sahip olur. 

Buna Bakmalısın ->  Ehliyet Almadan Önce Yapılması Gerekenler

Otodidakt İnsanların Temel Özellikleri Nelerdir?

Otodidakt eğitim sistemi ile birlikte kendi kendine öğrenme yeteneğine sahip olan kişiler, belirli temel özelliklere de sahiplerdir. Bu temel özellikler arasında;

  • Çok fazla düşünmeleri,
  • Çok fazla okumaları,
  • İnternet ve dijital ortamlarda çok fazla araştırma yapmaları,
  • Tasarım ve deneylerden faydalanmaları,
  • Egzersiz ve antrenmanlara önem vermeleri gibi noktalar bulunmaktadır. 

Yine temel olarak düşünüldüğünde de otodidakt eğitim sisteminde kişiler sahip oldukları bu özellikleri ile birlikte çok derin bir şekilde öğrenme yeteneğine sahip olurlar. Bu tip kişiler bir bilgi veya deneyimi elde etmek için klasik şekilde sınırlı sürelere sahip okul gibi eğitim sistemlerini kabul edemez. Bu nedenle kendi eğitim sistemlerini oluşturmaya, yakınlarından ve çevrelerinden rehberlik alarak daha fazla bilgiye ulaşmayı talep ederler. 

Buna Bakmalısın ->  Otoliz Nedir?

Otodidakt Eğitim Sistemi Neleri Gerektirir?

Otodidakt eğitim sisteminde kişiler belirtilmiş özelliklere sahip olduğu için ve kendi kendilerine öğrenme yani kendi kendilerine eğitme yeteneğine sahip olduğu için bazı ihtiyaçları ortaya çıkar. Bu kişilerin çevrede bulunan her kaynaktan faydalanması ve herhangi bir sisteme bağlı olmaması yani özgür olması gerekir. Çünkü sınırlı kaynaklar ve sınırlı ortamlar onlarda tatmin oluşturmaz. 

Otodidakt eğitim sisteminde kişi sınırsız bilgi elde etme imkanına sahip olmalıdır. Bu kapsamda tarih boyunca bu kişilere örnek olabilecek birçok isim sayılabilir. Bu isimler arasında;

  • Fizik, resim ve matematik alanındaki çalışmaları ile Leonardo da Vinci,
  • Dünyaca ünlü mimar Tadao Ando,
  • Venüs projesinin yaratıcısı, toplum mühendisi ve yazar Jacque Fresco,
  • Albert Einstein gibi isimler sayılabilir. 
Buna Bakmalısın ->  Otozomal Ve Gonozomal Nedir?

Bu isimler ve daha birçok kişi otodidakt eğitim sisteminin sağladığı avantajlar ile çok büyük noktalara ulaşmış ve dünyaya da çok büyük ödüller vermeyi başarmıştır. 

Otodidaktizm Hangi Avantajları Sağlar?

Kişinin otodidakt olması yani otodidaktizm, birilerinin her noktada daha fazla istemesi, daha fazla araştırması ve daha doğruyu ortaya çıkarması gibi avantajlar oluşturur. Var olan sistemler ve eğitim sistemleri ya da teknolojiler daha fazla gelişme gösterebilir. Her geçen gün yeni konular ve yeni bilimsel bilgi ortaya çıkmaya devam ederken, daha kolay bir şekilde öğrenme kanallarının elde edilmesi de mümkün hale gelir. 

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Et

Otoklav Nedir? Cihazları Ne İşe Yarar?

İçindekiler1 Otoklav Cihazları Hangi Noktalarda Kullanılır?2 Otoklav Çalışma Prensibi Nedir?3 Otoklav Yapısı Ve Kullanma Kuralları …

Soru - Cevap Bölümüne Hoşgeldiniz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.