Anasayfa / Sorgulama / Trafik Cezası Ödeme Yöntemleri Nelerdir?

Trafik Cezası Ödeme Yöntemleri Nelerdir?

Araç trafiğinin yoğun olması nedeniyle bazen trafikte hatalı hareketler yapabiliyoruz. Trafikte aşırı hız yapma, hatalı sollama yapma, yanlış yere araba park etme ve daha pek çok nedenden dolayı trafik cezası alabiliyoruz. Trafikte aldığımız cezalar ceza tebligatı olarak, posta yoluyla ve ya trafik polislerinin çevirmesi ile bizlere ulaştırılabiliyor. Peki, trafik cezası ödeme işlemlerini nereden yaptırmamız gerekiyor?

Trafik cezası ödeme işlemi için geçmişten günümüze kadar hizmet veren vergi dairelerine başvurarak vezne görevlilerinin bilgilendirmesi ve yardımı ile trafik cezası ödemesi yapılabilir.

Herhangi bir PTT şubesine giderek trafik cezası ödeme işlemleri yapılabilir. Ancak vergi dairesi ve PTT de yapılan işlemler sıra bekleme gibi nedenlerden dolayı günümüzde daha az tercih edilir olmuşlardır.
Anlaşmalı bankalara başvurarak banka gişe işlemlerinden kısa sürede trafik cezası ödemesi yapılabilir.

İnternet bankacılığı sistemini kullanarak anlaşmalı bankalardan trafik cezası ödemesi yapılabilir.

Trafik cezası sorgulama sayfalarında bulunan trafik cezası ödeme alanı tıklanarak kredi kartı ile trafik cezası ödemesi yapılabilmektedir.

Ülkemizde uygulanan trafik cezaları son zamanlarda büyük oranda arttırıldı. Çünkü bir cezanın caydırıcılık özelliği olmalıdır. Trafik kurallarını ve başkalarının hayatlarını hiçe sayan bu kişilere gerekli olan her türlü yaptırımlar uygulanmalıdır.

Çünkü bu kişilerin bazen yüklü miktarda trafik cezası ödeme durumları da bu kural tanımazlıklarının önüne hiçbir şekilde geçmemektedir. Bu anlamda yetkililerin bu insanlar ciddi yaptırım yapmaları gerekir.

Trafikte Cezai İşlem Uygulanan Durumlar

Hangi hatalarımız sonucunda nasıl cezalar alıyoruz incelememiz gerekirse en başında gelen emniyet kemerimizi takmaktır. Başlı başına hayat kurtaran emniyet kemerini takmaz isek gerekli cezai duruma tabi olmamız kaçınılmaz olur.

Kanunlara istinaden para cezası 92,00 TL’dir ve 15 ceza puanı uygulanmaktadır. Ayrıca alkollü araç kullanma en çok karşılaşıp trafik cezasına tabi tutulan, kötü sonuçlara yol açan bir durumdur.
Alkollü araç kullananların öncelikle kaç promil alkollü oldukları ölçülüp daha sonrasında gerekli para cezası ödenecektir. Ayrıca 20 ceza puanı alacaklardır. Her alkollü yakalandıklarında aynı şekilde belirlenen oranlarda ödeme yapacaklar ve cezai puanları artacaktır. Ölçümlerin yapılması sonucunda 1,00 promilin üzerinde çıkar ise mahkemeye sevk edilebilecek ehliyetlerine de el konulabilecektir. Trafikte ehliyetsiz seyretmekte cezai durumlara yol açar.

Sürücü belgesi olmadan kullananlara uygulanacak trafik cezası 1609 TL’dir. Araç içerisinde seyir halinde iken telefon, telsiz vs gibi iletişim araçları ile konuşuyor olmak bunun dışında çevreye zarar verecek şekilde başka insanları rahatsız ederek araç kullanmak da 88 TL para cezasına tabi olan işlemlerdendir. Aracımızla kırmızı ışıkta durmamız gerekirken geçersek uygulanacak trafik ceza bedelimiz 189 TL olacaktır.

Aracın muayenesi de belirli periyotlar ile yaptırmak gerekir.

Yapılmadığı takdirde kanunlar gereğince tespit edildiğinde uygulanacak cezai tutar 88 TL olup cezai puanı 10 olacaktır. Hız sınırını aşma durumda ise 189 TL ödenmektedir. Zorunlu haller dışında belirtilen yerler haricinde aracın park edilmemesi gereken yerde bekleme yapmak ise 88 TL para cezası ile sonuçlanmaktadır. Trafikte cezai işlem uygulanan durumlar sayesinde trafiğin düzene girmesi ve başımıza gelebilecek felaketlerden caydıracağını önlem ve tedbirler almamızı gerektirdiğini bilmeliyiz.

Trafik Borcu Nasıl Ödenmeli

İnternet ortamında verdiğiniz bilgilere göre plakadan araç sorgulama, borç sorgulama, borç sorgulama, kasko ve sigorta bilgisi ve araç sahibi hakkında bilgi sorgulama işlemlerini hızlı bir şekilde yaptırabilirsiniz. Bu hizmet ayrıca ikinci el araç alımı ve satışlarında aracın kazasının olmadığını göstererek de sizi bilgilendiriyor ve aldatılmanızın önüne geçiyor.

Siteye girdiğinizde trafik borcu ödeme işlemlerinde aşama aşama yönlendiriliyorsunuz. Önce üst kısımda belirttiğimiz bilgileri giriyoruz. Trafik cezası borç ödeme işlemini kredi kartı ile gerçekleştireceksiniz. Açılan menüden plaka, T.C. ve aracın tescil bilgilerini girdikten sonra işlemi onaylayın, ardından motorlu taşıtlarda kredi kartı ile ceza ödem işlemleri açılacaktır, yeni açılan menüde isten bilgilerin ceza evrakınıza göre doldurun. Tutanak tarihi, tutarı ve türü gibi, Bunları doldurduktan sonra kredi kartı numaranızla ödemenizi onaylayarak işlemi tamamlamış olursunuz.

Vergi dairesinin web adresinde yer alan iletişim bilgileri sayesinde işlemlerinizi hatasız yapabilmek, bilgi almak ve cezai durumlara düşmemek için telefonla bire bir canlı destek alabilirsiniz. Tarafınıza verilen trafik cezalarının haksız yere olduğunu düşünüyorsanız 15 gün içerisinde itiraz edebilirsiniz. Bu itirazları trafik cezası itiraz mahkemelerine dilekçe ile müracaat ederek, ceza tutanağı ve dava dosyası ile gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca trafik cezalarını on beş gün içinde ödediğiniz takdirde %25 ceza indiriminden yararlanarak daha az ödeyebilirsiniz.

Biliyorsunuz ara ara trafikte kurallara düzenli riayet edenler tatil ve benzeri hediyelerle ödüllendiriliyor. Hem canınızı hem de aracınızdaki sevdiklerinizi ve aracınızı emniyete almak, yaya ve diğer araç kullanıcılarına zarar vermemek için trafik işaret ve işaretçilerine dikkat edin. Bu cezalar sürücüleri hatalardan caydırarak, daha dikkatli olmalarını sağlamak açısından hayati öneme sahiptir.

Trafik Cezası Nasıl Ödenir

Zabıtalar, Emniyet Müdürlüğü görevlileri ve Jandarma personeli tarafından uygulanana trafik para cezaları bunun yanında kamera sistemleri tarafından da tespit edilerek yazılmaktadır. Trafik cezaları radardan kırmızı ışığa, emniyet kemerinden aşırı yüke onlarca kalemden yazılmaktadır.

Yıllık yaklaşık iki milyar tür lirası civarında trafik para cezası kesilmektedir. Para cezaları görevliler tarafından yazıldıktan sonra mahkemeye itiraz hakkında bulunan sürücülerin haklı sebepleri bulunmadığı takdirde bu girişim sonuçsuz kalmaktadır. Trafik para cezaları mahkemeler tarafından acil durumlarda ihlal yapanların lehine sonuçlandırılmaktadır genelde. Eğer acil bir durum söz konusu değil ise mahkeme sürücülerin aleyhine karar vermektedir. Peki, trafik para cezalarının ödeme şekli nasıldır.

Trafik cezası nereye ödenir?

Trafik cezası nereye ödenir? Birçok sürücü ve araç sahibi bu sorunu yaşamaktadır. Hakkında trafik para cezası kesilmiş olan sürücü ve araç sahipleri cezaları ödemek için bayağı uğraşmaktadır. Trafik para cezaları görevliler tarafından tanzim edildikten sonra bir sureti araç sahibine verilir. Trafik para cezasının bir sureti vergi dairesine gönderilmektedir. Vergi dairesi trafik para cezasını sisteme girer ve aracın plakası üzerinden bu ceza sorgulamada çıkar.

Buna Bakmalısın ->  Diferansiyel Nedir? Ne İşe Yarar?

Vergi dairelerinden trafik para cezası ödenebilir. Bunun dışında internet vergi dairesi üzerinden plaka ve araç sahibinin kimlik bilgileri girilerek aracın cezası sorgulanarak para cezası ödenebilir. Eğer internet vergi dairesinden sorgulamada ceza görünmüyor ise beyanlı trafik cezası ödemesi yapılabilir. Bu şekilde ödemede elinizdeki ceza makbuzundaki bilgiler ve seri numarası sisteme girilir ve ceza miktarı yazılarak kredi kartı ile ödeme yapılabilir.

İnternet vergi dairesi Maliye Bakanlığının resmi internet sitesidir. Vergi dairesine gitmeden kısa süre içerisinde internet vergi dairesinden trafik para cezası ödenebilir. Bazı durumlarda ise trafik para cezası kesildiği anda görevli memurlara ödenebiliyor. Eğer trafik para cezasını görevli memura hemen orada ya da 15 gün içerisinde vergi dairesine ya da internet vergi dairesine yatırırsanız %25 indirimli olarak ödersiniz.

Trafik Cezası Nereye Ödenir

Böyle bir durum başımıza geldi ve biz hatalı bulunduysak bize bir ceza yazılır ve bu ceza bize bir tebliğ ile bildirilir, tebligat elimize ulaştığı andan itibaren trafik cezasının ödeme süresi başlamış olur. Eğer tebligat’ta yazan süre içerisinde cezamızı ödemez isek ödeme gecikmesi nedeni ile ilave cezalandırmalar uygulanabilir ve cezamız artar, yani belirtilen süre içerisinde cezamızı ödemeye dikkat etmeliyiz.

Cezamızı belirlenen yerlerden çok kolay bir şekilde ödeyebiliriz. Trafik Cezası Nereye Ödenir sorusunun cevabı ise çok basit. Trafik cezalarını ceza kesildiği sırada direk olarak ödeye bileceğimiz gibi tebliğden sonrada ödeme yapma şansımız var. Eğer cezamızı tebliğden sonra ödeyecek isek, Trafik Cezası Nereye Ödenir sorusuna iki cevap verebiliriz.

İlk yöntem olarak internetten online trafik cezası ödeme diyebiliriz. Online ödeme yapmak için Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi’nin internet sitesi girmeliyiz, daha sonra yapmamız gereken Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi’nin internet sitesinde Motorlu Taşıtlar Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme kısmına girmek. Açılan yeni sayfada ilk yapacağımız plakamızı birleşik olarak yazmak, eğer plakamız özel ise oradan belirtmemiz gerekmektedir.

Daha sonra T.C. kimlik numaramızı ya da vergi kimlik numaramızı belirtilen yerlere doğru bir şekilde giriyoruz. Sonrasında tescil tarihimizi de yazarak tamam butonuna basmamız yeterli olacaktır. Bu şekilde ödeme sistemine giriş yapmış olacağız bu sistemde bize belirtildiği şekilde kredi kartımız ile ödeme yapabiliriz. İnternet bankacılığının yaygınlaşmış olması nedeni ile isterseniz kendi hesabınız üzerinde güvenli, kolay ve hızlı bir şekilde ödeme yapabilirsiniz.

Trafik Cezası Nereye Ödenir sorusunun ikinci yanıtı ise nakit olarak para yatırmak olacaktır. Nakit olarak ödeme yapa bileceğimiz birkaç ödeme noktası bulunmaktadır.

  • Nakit olarak ödeme yapabileceğimiz noktalar.
  • Vergi Daireleri
  • PTT şubeleri
  • Banka şubeleri
  • Bu sıraladığım noktalardan ödememizi çok hızlı ve kolay bir şekilde, ister kredi kartı istersek de nakit para olarak ödeye biliriz.

İnternetten Trafik Cezası Ödeme

Trafik cezaları birçok sürücünün başına bela olmuş dur, eğer trafikte konulan kurallara uymaz isek çeşitli kanunlar ile desteklenen bazı cezalara tabi tutuluruz. Bu tarz durumlar bazen bizden kaynaklanır bazen de dış etkenlerden kaynaklanır. Eğer böyle bir durum başımıza gelirse ve bizden kaynaklanıyorsa ceza yazılır ve bu cezayı belli bir süre içerisinde ödememiz gerekmektedir. Trafik cezalarını ödemenin birçok yolu bulunmaktadır.

Ceza bize iki şekilde yazıla bilir, bunlardan ilki polis tarafından direk olarak yüzümüze yazılır, bir diğeri ise plakamıza yazılan cezalardır. Eğer yolda polis sizi durdurup yüzünüze ceza yazdı ise o anda direk olarak ödeme yapma şansınız olduğu gibi cezanızı daha sonradan belirlenen noktalardan yani PTT Şubeleri, Banka Şubeleri, Vergi Daireleri gibi yerlerden ister kredi katı isterseniz de nakit olarak yapa bilirsiniz.

Eğer ceza plakamıza yazıldı ve bize tebliğ ile bildirildi ise ilk yolda olduğu gibi belirlenen ödeme noktalarından nakit veya kredi kartı olarak ödeme yapabilirsiniz. Bu iki yolda da ödeme yapmanız için bir yöntem daha var oda İnternetten Trafik Cezası Ödeme bu yöntemde kredi katınızla ya da banka kartınız ile direk olarak ödeme yapabilirsiniz. Peki, bu internetten trafik cezası ödeme işi nasıl yapılır.

İnternetten Trafik Cezası Ödeme yönteminde online olarak ödeme yapmamız için ilk olarak yapmamız gereken şey Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi’nin internet sitesine girmek olacaktır, daha sonra yapmamız gereken şey ise Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi’nin internet sitesinde Motorlu Taşıtlar Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme kısmına girmek.

Daha sonra açılan yeni sayfadan ilk olarak yapacağımız şey ise plakamızı bileşik olarak yazmaktır, eğer plakanız özel ise bunu orada belirtmeniz gerekmektedir. Ardından T.C. kimlik numaramızı ya da vergi kimlik numaramızı belirtilen yerlere doğru bir şekilde yazıyoruz. Sonrada tescil tarihimizde yazarak tamam butonuna tıklamamız yeterli olacaktır. Bu şekilde ödeme sistemine giriş yapmış olacağız, sistemde bize belirtilen şekilde kredi kartımız ile ödeme yapacağız.

Bu işlem oldukça güvenli ve kolay bir işlemdir. Son bir uyarıda bulunalım eğer cezanızı belirtilen süre zarfında ödemez iseniz geciktirme cezası adı altında daha fazla miktarda ceza ödemek zorunda kalabilirsiniz.

EGM Trafik Cezası Sorgulama

Araç sahipleri trafik cezasının ne kadar zor bir durum olduğunu bilirler. Trafik polisleri, jandarma ve zabıta görevlileri tarafından araç sahiplerine uygulana trafik para cezaları araç sahiplerinin hiç de memnun kalmadığı bir durumdur. Araç sahipleri birçok kalemden yazılan trafik para cezası ile karşı karşıya kalabilmektedir. Trafik para cezalarının ödemesi de farklı bir sorundur.

Birçok araç sürücüsü trafik cezası kesildiğini bilmemekte, yanlış adresi nedeni ile trafik para cezası tutanağı başka adreslere gitmekte, mahalle muhtarlarına teslim edilen trafik para cezaları gününde araç sahiplerine teslim edilmemekte ve araç sahiplerinin eline ulaşmamaktadır. Bu durumda araç sahipleri cezaları öğrenememek ile kalmayıp 15 gün içinde ödeme yapılması halinde uygulanan %25 indirim fırsatından yararlanamamakta ve daha kötüsü günü geçtiğinde trafik para cezası faizlenerek kat kat büyümektedir.

Buna Bakmalısın ->  2020 Ramazan Ayı ve Bayrama Kaç Gün Var?

ARAÇ SAHİPLERİNE KOLAYLIK 

Bunun yanında ödenmeyen trafik para cezası nedeni birçok yerde araç sahiplerinin karşısına çıkabilir. Araç devri yapılırken aracın üzerine trafik para cezası çıkması halinde noterde aracın devri yapılamamaktadır. Bu gibi durumlara düşmemek içir araç sahiplerine birçok kolaylık ve hızlı hizmet sunulmaktadır. EGM trafik cezası sorgulama nasıl yapılır?

EGM trafik cezası sorgulama nasıl yapılır?

Kurumların sağladığı en büyük kolaylıklar internet üzerinden sağlanmaktadır. Araç sahipleri artık birçok işlemi internet üzerinden yapabilmektedir. Araçların vergi ödemesi, araç vergi borcu ve trafik cezası sorgulama, trafik para cezası ödeme, hgs, ogs sorgulama ve ödeme gibi onlarca kalemde kurumlar tarafından araç sahiplerine kolay işlem imkânı sağlanmaktadır.

EGM TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Bu kolaylıklardan birisi Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından araç sahiplerine sunulan trafik cezası sorgulama bu kolaylıklardan birisidir. Araç sahipleri Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesinden araçlarına ait trafik cezası olup olmadığını kolay bir şekilde öğrenebilmektedir.
Emniyet Genel Müdürlüğü sitesinden kolayca aracına ait trafik para cezası olup olmadığını öğrenen araç sürücüleri bununla beraber trafik para cezaları internet üzerinden ödenebilmektedir. Araç sahipleri artık birçok işlemini internet üzerinden yapmakta ve şubelere ya da bankalara gitmeden hızlı bir şekilde işlerini halledebilmektedir.

Online Trafik Cezası Ödeme

Trafikte yapılan çeşitli hatalara bağlı olarak trafik cezaları düzenlenmektedir. Trafik cezalarının kişiye ulaştırılmasından sonra trafik cezası ödeme işlemlerinin yapılacağı bir süreç başlar. Bu süreç içerisinde trafik cezası ödeme işlemlerini yapabileceğimiz kanallara başvururuz. Ancak yoğun tempoda çalışan kişiler, devlet dairelerindeki çalışma saatlerinde çalışıyor olanlar, çeşitli durumlara bağlı olarak trafik cezasını ödemek için herhangi bir yere gidemeyecek durumda olanlar için geliştirilmiş internetten trafik cezası ödeme işlemleri kişilere büyük avantajlar sunmaktadır.

İnternet üzerinden ister bilgisayardan ister telefondan olsun oturduğunuz yerden trafik cezası ödemesi yapmak isterseniz yapabileceğiniz işlemler şunlardır:
İnternet bankacılığı ile vergi dairelerinin anlaşmalı olduğu ya da trafik cezası ödeme işlemlerini yapabilme ayrıcalığı sunan bankalardan, trafik cezasının yazıldığı faturadaki bilgiler girilerek kredi kartından ödeme yapılabilmektedir.

İnternet Vergi Dairesi sistemini kullanarak vergi dairesine gitme zorunluluğunu ortadan kaldırıp trafik cezası ödeme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Trafik cezası sonucu verilen ceza tebligatında bulunan bilgiler ve kişiye ait bilgilerin yanında kredi kartı bilgilerini girerek internetten trafik cezası ödeme işlemleri kolaylıkla yapılabilmektedir.

İnternetten trafik cezası ödeme işlemleriniz için dikkat etmeniz gereke en önemli şey, yukarıda söylemiş olduğumuz internet bankacılığını veya internet vergi dairesi sistemini kullanmanızdır. Çünkü ancak bu şekilde trafik cezanızı ödeyebilirsiniz. Ayrıca internet bankacılığında bazı cezalar daha güncel durumda olabilmektedir. Bu anlamda internet bankacılığını kullanmayı ihmal etmeyiniz.

Bankadan Trafik Cezası Ödeme

İşlemlerini bankalar üzerinden yürüten kişiler için kullanımı kolay ve kısa süren ödeme işlemleri bankalar tarafından verilen hizmetler arasında bulunmaktadır. Banka işlemlerinde en çok tercih edilen işlemler arasında trafik cezası ödeme işlemleri de bulunmaktadır. Trafik cezası olan kişiler, anlaşmalı bankalara giderek gişe işlemleri üzerinden trafik cezalarını ödeyebilmektedirler.

Bankadan trafik cezası ödeme işlemleri yapacak olan kişilerin dikkat etmesi gereken konu seçilecek olan bankanın trafik cezası ödeme işlemine dair bir hizmet verip vermediğidir. Anlaşmalı olan bankalardan birini seçtikten sonra kredi kartı ile banka gişesinden ve ya ATM’lerden trafik cezası ödeme işlemleri yapılabilmektedir.

Bankaların internet ortamına taşındığı şu günlerde, bankadan trafik cezası ödeme işlemleri için sıra beklemek istemeyen ve ya yoğunluktan dolayı bankaya gidemeyen kişiler için, anlaşmalı bankaların internet siteleri üzerinden de trafik cezalarını ödeyebilme imkânı sunulmaktadır.

İnternet Vergi Dairesi sistemi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile trafik cezası tahsilat işlemleri yapılabilmektedir. Ayrıca PTT işletmelerinden de trafik cezası borçları ödenebilmektedir.

Bankadan trafik cezası ödeme isteyen kişiler oldukça şanslı olan kişilerdir. Çünkü bazı trafik cezaları bankalara daha kısa sürede geçmektedir. Yani bazen banka bilgileri daha güncel olmaktadır. Özellik bu anlamda internet bankacılığını kullanan kişiler daha çok avantajlıdır. Çünkü bu insanlar rahat bir şekilde kendi hesaplarından yani bankadan trafik cezası ödeme işlemlerini takip edebilirler.

Kredi Kartıyla Trafik Cezası Ödeme

Kredi kartlarının hayatımıza girmesi ile birlikte yaptığımız her türlü alışverişte ve ödemelerde kredi kartı avantajlarından yararlanır duruma geldik. Kredi kartları bütün para işlemlerimizi tek bir kanala bağlama adına, nakit taşıma devrini yavaş yavaş sonlandıran sistemlerden biri haline geldi. Devlet dairelerine giderek yaptığımız ödeme işlemlerini, kredi kartları aracılığı ile bankalar ve ya internet üzerinden

gerçekleştirebiliyoruz. Kredi kartı ile trafik cezası ödeme işlemleri ise kredi kartları ile yapılan işlemler arasında yerini almış durumda.
Kredi kartına sahip olan kişilerin internet bankacılığı işlemlerini kullanarak üzerlerine kayıtlı olan trafik cezalarını ödemeleri için anlaşmalı bankanın internet sayfasına girmek yeterli. İnternet sayfası üzerinde çıkan ödeme işlemlerinde trafik cezası ödeme alanı seçilerek istenilen ilgilerin girilmesi ile çok kolay bir şekilde trafik cezası ödeme işlemleri yapılabilmektedir.

İnternet Vergi Dairesi sitesi üzerinden ‘Trafik cezamı kredi kartı ile ödemek istiyorum.’ Yazısına tıklayarak açılan sayfada istenilen bilgiler tam ve yanlışsız olarak doldurulmalıdır. Daha sonra kredi kartı bilgileri girilerek kredi kartı ile trafik cezası ödeme işlemleri sonlandırılabilir.
Değerli araç sahipleri eğer trafik cezalarınızı vakitlice ödemezseniz, bu cezalar ilerleyen zamanlarda karşınıza faizlenmiş bir şekilde çıkacaktır. İşte bu sebeple sizler kredi kartı ile trafik cezası ödeme seçeneğini hiçbir zaman ihmal etmeyiniz. Üstelik bu işlem yukarıda da anlattığımız gibi son derece basit bir işlemdir.

İnternetten Ceza Sorgulama

İnternet üzerinden ceza sorgulama işlemleri günümüzde çok daha kolay ve pratik hale gelmiştir. Artık her türlü trafik işlemleriniz için interneti kullanabilirsiniz. Böylelikle internetten ceza sorgulama yapabileceğiniz gibi herhangi bir ceza karşısında da ödemenizi rahatlıkla yapabileceğinizi belirtmekte de fayda var. Böylelikle istekleriniz doğrultusunda kolay bir şekilde ceza sorgulama yapabilirsiniz. Bunun için de Emniyet Genel Müdürlüğü resmi internet adresini kullanabilirsiniz. Burada sizden istenecek birtakım bilgiler doğrultusunda sisteme giriş yapabilir ve sonrasında da adınıza, aracınıza yazılmış cezai işlemleri görebilirsiniz. Bu cezaların ödenmesi de aynı şekilde çok basit ve pratik olacaktır. İnternet üzerinden birkaç tık ile ödemelerinizi yapabileceğinizi ve bunun da kolay bir şekilde gerçekleştirileceğini söylemek bu konuda en uygunudur. Siz de her türlü cezai işlemlerin ödemelerini internet sitesi üzerinden yapabilirsiniz.

Buna Bakmalısın ->  Trafik İşlemleri Nereden Yapılır?

Emniyet Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi aracılığıyla yapacağınız işlemlerinizde isterseniz banka kartınızı isterseniz de kredi kartınızı kullanabilirsiniz. Ayrıca bu ödemeleri ilgili kuruma giderek nakit olarak da ödeyebilirsiniz. Fakat burada kredi kartı geçerli olmayacağı için belirtildiği üzere nakit olarak ödeme yapmanız gerekmektedir. Dolayısıyla internetten ceza sorgulama işlemini gerçekleştirdikten sonrasında yine burası üzerinden gerekli ödeme işlemlerini gerçekleştirmeniz mümkün hale gelecektir. Birkaç dakika içerisinde gerekli olan işlemleri tamamlayacağınızı ve ödemenizi de yapabileceğinizi söylemek mümkündür. İstekleriniz doğrultusunda en uygun ve en ideal şekilde ödeme yapmak için bir ödeme yöntemi belirlemelisiniz. İnternet üzerinden mi yoksa kuruma giderek buradan ödeme yapmak mı tercihiniz olacak bunu belirleyebilirsiniz. Ayrıca kuruma giderek ödeme yapmak için nakit olarak ödemenizi gerçekleştireceğiniz gibi internet üzerinden gerçekleştireceğiniz ödeme için banka kartınız ile yapabileceğiniz gibi isterseniz de kredi kartı ile de ödeme yapmanız mümkün hale gelecektir.

Kredi Kartı Trafik Cezası Ödeme

Tebliğ edilen trafik cezasını ilk 15 gün içerisinde ödemeniz durumunda yüzde 25’lik bir indirim ile ödeyebilirsiniz. Dolayısıyla bunun takibini yapabilir ya da internet üzerinden kolay bir şekilde ödemesini yapabilirsiniz. Birbirinden farklı şekilde trafik cezasını ödeme yöntemi bulunmaktadır.

Bunlardan birisi de kredi kartı trafik cezası ödeme yöntemi olunmaktadır. Ayrıca isterseniz en yakın vergi dairesine gidebilir ve nakit olarak cezanızın ödemenizi yapabilirsiniz. Bununla birlikte anlaşmalı bankalar ile ödeme yapabileceğinizi belirtmekte de fayda var. Aynı amanda PTT ile de cezayı kolay bir şekilde ödemek mümkün olmaktadır. Fakat burada belirtmek gerekir ki ödeme nakit olacaktır. Çünkü PTT’de herhangi bir şekilde kartı kullanımı bulunmamaktadır. Fakat kredi kartı ilde ödemek için internet aracılığıyla bunu gerçekleştirmeniz mümkündür.

Anlaşmalı olan bankalardan birisinin kredi kartına sahipseniz mobil banka şubesine giriş yapabilirsiniz. Sonrasında da ödemelerden trafik cezası ekranına gelebilirsiniz. Cezanız tebliğ edildikten sonrasında bunun ödemesini yapabileceğinizi belirtmekte fayda var.

Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı internet adresine giriş yapabilirsiniz. Sonrasında da buradan kredi kartı trafik ceza ödeme işlemini gerçekleştirebileceğinizi belirtmekte de fayda var. Motorlu taşıt sorgulaması ve kredi kartı ile ödeme ekranına geldikten sonrasında gerekli bilgilerin girilmesi istenecektir. Bu bilgileri girdikten sonrasında artık kolaylıkla ödemeyi yapabilirsiniz. Sizden istenecek olan bilgiler arasında TC kimlik numarası veyahut vergi numarası, araç plakası ve tescil tarihi yer almaktadır. Sonrasında da tamam butonuna basarak ödeme ekranına gidebilirsiniz.

Ayrıca bu ekranda yemiş olduğunuz cezalar hakkında daha detaylı bilgiler bulunmaktadır. Bu bilgileri de inceleyebileceğinizi belirtmekte fayda var. Kredi kartı ile ödeme yapmak isteyenler belirtmiş olduğumuz bu yöntemler ile ödeme işlemini rahatlıkla gerçekleştirebilir ve ödemelerini yapabilirler.

Kredi Kartı ile Hgs Ödeme

Hızlı Geçiş Sistemi ile birlikte köprülerden, otoyollardan ve gişelerden problemsiz geçmek mümkündür. Böylelikle eskisi gibi uzun kuyrukları beklemeksizin otomatik bir şekilde geçiş sağlayacaksınız. Bunun için aracınızda yer alan cihaz ile gerçekleştireceğinizi ve problemsiz bir şekilde bunu sağlayacağınızı bilmenizde de fayda vardır.

Hgs gişelerinden geçiş yapmak için ise cihazınızda bakiyenin bulunması gerekmektedir. Bunun ödemesini yapmanın birtakım yöntemleri bulunmaktadır. Herkes tarafından bilinen ve merak edilen kredi kartıyla hgs yükleme yapmak için bankanızın internet bankacılığı şubesine giriş yapmalısınız.

Buradan ödemeler kısmına gelebilir ve sonrasında da OGS seçeneğine tıklayarak bilgilerinizi girebilir, sonrasında da ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Kolay ve pratik bir şekilde ödeme yapabileceğinizi belirtmekte de fayda var. Ayrıca internet üzerinden bu yatırma işleminin yanı sıra başka yöntemler ile de OGS bakiyenizi artırabileceğinizi söylemek mümkündür.

Size en yakın ya da herhangi bir PTT şubesine giderek burada da işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Fakat burada kart geçerli olmadığı için nakit olarak ödemek zorundasınız. Eğer ki kart ile ödeme yapmak istiyorsanız belirtildiği üzere internet bankacılığı şubesi ile bunu gerçekleştirmek mümkün hale gelecektir. Basit birkaç işlem neticesinde kredi kartıyla OGS yükleme işlemi tamamlanacaktır.

Bunu gerçekleştirmek için ise yapmanız gereken en önemli unsur bankanızın internet şubesine giriş yapmak olacaktır. Sonrasında ise burası aracılığıyla basit ve pratik bir şekilde bakiyenizi artırabilirsiniz. Eğer ki OGS gişelerinden bakiyeniz olmadan geçiş yapmışsanız en kısa süre içerisinde bakiyenizi yüklemeniz gerekmektedir.

Aksi taktirde cezai işlem ile karşı karşıya geleceksiniz ve bu konuda da birtakım problemlerle karşılaşacaksınız. Böylesine problemlerle karşılaşmamak için de en kısa süre içerisinde bakiyenizi yüklemeli ve artırmanız sizin için bu konuda ideal olacaktır.

Ptt ile Trafik Cezası Nasıl Ödenir?

Trafik cezasını kredi kartıyla ödemek için birtakım yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemlerden en çok bilineni ve tercih edilenlerinden birisi PTT aracılığıyla ödeme yapmaktır. Fakat buradaki en önemli unsurlardan birisi ise PTT ile ödeme yaparken nakit kullanmanız gerekiyor. Dolayısıyla kredi kartıyla trafik cezası ödeme yapamazsınız.

PTT kredi kartı işlemlerini kabul etmediği için bu yöntemi kullanamayacaksınız. Bunun yerine Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi üzerinden ödeme yapacağınızı belirtmek mümkündür. İnternet adresine giriş yaptıktan sonrasında motorlu taşıt sorgulaması ve kredi kartı ile ödeme bağlantısına tıkladıktan sonrasında ilgili yere yönlendirileceksiniz. Burada sizden istenen bilgileri eksiksiz doldurmanız gerekmektedir. Sonrasında ise cezalarınızın görüntülendiği ana ekrana yönlendirileceksiniz. Burada bulunan cezanın üzerine tıklayarak onun hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Ekrandan cezanız hakkında detaylara ulaştıktan sonrasında artık ödeme işlemine geçebilirsiniz. Buradan online olarak ödeme yapabilir ve bunu da kredi kartı aracılığıyla yapmanız mümkündür. Anlaşmalı bankaların kredi kartları aracılığıyla ödemenizi yapabilirsiniz.

Ayrıca kredi kartıyla trafik cezası ödeme yaparken ilk 15 günün büyük önemi bulunmaktadır. Ceza tebliğ edildikten sonraki belirtilen süre içerisinde ödemeyi yapmanız durumunda yüzde 25’lik bir indirim hakkınız bulunmaktadır. Böylelikle çok daha az ceza ödeyeceğinizi belirtmekte fayda var. Ayrıca cezanın son ödeme tarihi geçtikten sonrasında ise yüzde 5 daha fazla para ödeyeceğinizi belirtmeliyiz.

Dolayısıyla daha az ceza ödemek için belirlenen süre içerisinde ödemenizi yapmanız tavsiye edilir. Kredi kartı aracılığıyla ödeyebileceğiniz gibi aynı zamanda da nakit olarak ödeme yapabilirsiniz. Nakit ödeme için PTT şubelerini kullanabilirsiniz. Kredi kartı ödemeleri için ise internetten ödeme yapmanız gerekmektedir. Gelir İdaresi Başkanlığı aracılığıyla bunu gerçekleştirebileceğinizi ve ödemelerinizi de kolay bir şekilde yapabileceğinizi bilmelisiniz.

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Et

Hangi Banka Uygulamalarında Trafik Cezası Ödenebilir?

Ülkemizde trafik kazaları ve bu kazalar için kesilen cezalar artıyor. Bu noktada da sürücüler kendilerine …

Soru - Cevap Bölümüne Hoşgeldiniz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.